Æresmedlemmer af TIIF

Karl Johan Petersen

Karl Johan Petersen

* 1898      † 1987

Æresmedlem af TIIF siden 1952

Overlærer Karl Johan Petersen blev i 1952, det første æresmedlem af TIIF. Karl var i mange år lærer ved Ishøj Centralskole. Han blev født 17. oktober 1898 og døde d. 7. april 1987. Karl Johan Petersen's store interesse var gymnastikken, og ledede i mange år drengeholdet. Han kom i bestyrelsen hurtigt efter, at familien var flyttet til Ishøj og var bl.a. formand for gymnastikafdelingen og kasserer for foreningen. Bestyrelsesarbejdet varede i næsten 20 år, og i en ukendt periode var han også den 6. formand for Torslunde-Ishøj IF's hovedbestyrelse.

Harry Esbensen

Harry Esbensen

* 1910      † 1993

Æresmedlem af TIIF siden 1968

Gårdejer Harry Esbensen fra "Smågårdene", blev født d. 8. juni 1910, og tilflyttet Ishøj i efteråret 1941, han gik bort d. 7. august 1993. Han var i mange år en af de dygtige gymnaster på TIIF's berømte herrehold, som fra sidst i 1930'erne til op i 1950'erne var kendt over hele Sjælland. Harry Esbensen gjorde et stort arbejde for gymnastikafdelingen, bl.a. også som bestyrelsesformand. Han var formand for afdelingen, nogle år i halvtredserne. Denne store interesse blev videreført sogneråds- og kommunalbestyrelsesarbejdet, som han var medlem af for Venstre i en periode. Harry var meget praktisk anlagt og omhyggelig og pertentlig med alt hvad han foretog sig. Han gik ikke i vejen for at hjælpe foreningen med praktisk arbejde. Sammen med handelsgartner og sognerådsmedlem Andreas Malmmose, var han i 1969 med til at plante læhegnet omkring de nye baner på Torbens Eje.

Læs mere: https://ishoejlokalhistorisk.dk/harry-esbensen/

intet_billede

Holger Nielsen

* 1913      † 1981

Æresmedlem af TIIF siden 1968

Specialarbejder Holger Nielsen fra Torslunde, blev født d. 19. oktober 1913, og døde d. 16. december 1981. Holger var bl.a. fodbolddommer, og var senere i mange år klubbens kasserer. Han lagde et stort arbejde i at skaffe midler til foreningens arbejde. Pengene blev bl.a. skaffet ved at afholde baller. TIIF holdt i mange år i 1950'erne til begyndelsen af 1960'erne de berømte baller på Kildebrøndekroen og i Ishøj Forsamlingshus. Her var det næsten altid Holger Nielsen der sad ved indgangen og solgte baltegn og medlemskort. Medlemskortene skulle være solgt nogle dage inden ballet, men mange blev medlem på selve balaftenen. Han blev æresmedlem den 14. december 1968.

intet_billede

Arne "Store" Petersen

* 1947      † 1992

Æresmedlem af TIIF siden 1975

Bysbarnet "Store Arne" var specialarbejder, og blev født den 5. september 1947, og gik bort den 3. januar 1992. Arne Petersens store interesse var fodbolden. Allerede i 1950 var han spiller, træner og leder. I perioder var han formand for ungdomsafdelingen, fodboldafdelingen og for hele foreningen. Flere hundrede fodboldspillere, både børn, unge og voksne har nydt godt af Arne's store arbejde og fik herigennem de første fodboldoplevelser og interesse for fodbold og det sammenhold og kammeratskab, der følger med denne idræt.

Ib "Boston" Nielsen

Ib "Boston" Nielsen

* 1923      † 2015

Æresmedlem af TIIF siden 1980

Ib Nielsen, også kaldet "Boston" var specialarbejder, og blev født den 18. maj 1923 i Ishøj. Ib begyndte som stor dreng at spille fodbold. Dengang og i mange år frem, cyklede spillere og trænere til udekampene, nogen gange helt til Avedøre og Tune. Allerede i 1947 kom Ib i bestyrelsen, hvor han i flere omgange har været med i både hovedafdelingen og i fodboldafdelingen. Ib har været med til alt i TIIF. Han trænede i flere år ungdomshold, og sørgede samtidigt for klubbens bolde, støvler til nye drenge, snørebånd, kridtning af fodboldbanen og meget mere. Sodavandskassen var også Ib's, og har i årenes løb solgt tusindvis af sodavand, fra først sodavandsfabrikken "Odin" i Taastrup og senere fra andre bryggerier. Der er mange drenge, der kan huske at de har fået sodavand af Ib, når de havde vundet en fodboldkamp. I mange år var Ib en del af TIIF sammen med Arne Petersen, og de to har sammen brugt tusinder af timer på Torbens Eje. Ib fik tilnavnet "Boston" efter fodboldspilleren Svend "Boston" Nielsen fra B93, født i 1928, og spillede 13 kampe for det danske fodboldlandshold. I 1965 kom Ib ud for en ulykke på sit arbejde, og mistede en del af sit højre ben. I årene herefter måtte Ib hellige sig leder- og bestyrelsesposterne, hvor han har ydet et kæmpe arbejde for TIIF. Ib var formand i en periode sidst i 1960'erne bl.a. i forbindelse med indvielsen af det nye klubhus på Torbens Eje den 14. december 1968. Han blev udnævnt til æresmedlem ved foreningens fødselsdag 3. maj 1980. Ved samme lejlighed overrakte Kaj Rasmussen, Sjællands Boldspils Unions æresnål, for sit store arbejde for fodbolden siden 1947. I 1985 fik Ib af DBU tildelt Leo Daneni's rejselegat for sin store indsats. Det blev til en rejse til Moskva, i forbindelse med landsholdets kvalifikationskamp mod Sovjetunionen til VM i Mexico 1986. Ved foreningens 60 års jubilæum i 1987 fik Ib Nielsen overrakt Ishøj Kommunes idrætslederpris. Ib "Boston" Nielsen gik bort den 22. august 2015. Sidenhen har TIIF's kampbane fået det uofficielle navn BOSTON PARK, til ære for en sand klubmand.

Læs mere: https://ishoejlokalhistorisk.dk/ib-boston-nielsen/

Else Christiansen
Kurt Jensen